知识大全

知识大全

英语初二素养竞赛题 初二英语竞赛试题及答案

MYRTLE

目录

英语初二素养竞赛题 初二英语竞赛试题及答案

历届全国中学生英语初二初赛竞赛试题及答案

你说的太多了,呵呵

听力部分(共四大题 30 分)

I. 句子理解(Sentences)

1—5 CADBC

II. 问句应答(Responses)

6—10 CBAAD

III. 对话理解 Dialogues)

A) 11—15 DBDCA

B) 16—20 BADDC

IV. 短文理解 Passages)

A) 21—25 CBDBA

B) 26. 7:30 pm 27. $1.40 28. mothers 29. babies 30. June 22nd

笔试部分(共七大题,计120 分)

I. 选择填空(Multiple-choice)

31—35 ADCCB 36—40 DBCDA 41—45 BDCAA 46—50 CDCBA

II. 阅读理解(Reading comprehension)

A) 51—55 DCBBA

B) 56. easy 57. collar 58. bite 59. without 60. dry

61. 因此,很多学生都尽自己最大努力在考试中取得好成绩

,但却丰富多彩。

62. 因此,在新加坡,虽然中学生的学习生活看来不易

63. Becausea good education is regarded as a ticket to success in the future.

64. Outside school hours.

65. Hollywood blockbusters, Hong Kong and Singapore movies.

66. AF117.

67. At 9:10.

68. A23

69. the heavy rain / the bad weather

70. Because he wanted to get to the airport early.

III. 完形填空(Cloze)

A) 71. distance 72. spaceships 73. photos 74. so far 75. of 76. which 77. useful 78. exploration 79. a waste

of money 80. others

B) 81. has visited 82. started 83. were 84. to travel 85. caught 86. carries 87. flying 88. using 89. want

90. finding / to find

IV. 句式转换 Sentence pattern transformation)

91. five days 92. spent, cleaning 93. Both, and 94. too, to 95. borrowed, from

V. 翻译(Translation)

96. So far, Li Ming hasn蒺t travelled farther than Beijing.

97. I agree with you, but I havea better idea. / I havea better idea, although / though I agree with you.

98. Daniel either goes fishing or goes boating in his spare / free time.

99. We should not laugh at others when they are in trouble.

100. Mr Wang used to live in the city, but now he is used to living in the country.

- -

10

VI. 智力测试 IQ)

101. Two. Just Mr Green and his dog.

,则可知

102. 199。因为(m + n)的5%是10,所以m + n=200,我们设 m=1,1 是最小的正整数 n 的最大值

是199。

103. RECVO COVER

104. 55。(8÷2)x(7+11)=72;(9÷3)x(6+12)=54。那么,(10÷2)x(9+2)=55。

105.c

VII. 写作 Writing)

A) One possible version:

One day, Bob and Betty were walking along the beach. Suddenly, they found a seal pup lying on the sand. They

rushed to it and found that it was injured. They took it to an animal hospital in a van. The vet looked it over

carefully, gave it some medicine, and then sent it to a zoo. A keeper fed it with small fish. A few days later, the

seal pup became well. Then Bob and Betty helped to put it back in the sea. The seal pup swam away, free and

happy.

B) One possible version:

I will try my best to get on well with the people around me. At school, I will listen to my teachers carefully and

help my classmates. I will work hard on my lessons and try to get good marks. At home, I will help my parents do

housework. I will help clean the house, wash dishes, and so on. At weekends, I will do what I can to help my

neighbours. For example, I will help old people walk across the street or carry bags. When I am with my friends,

I will help them with their studies and be kind to them.

评分原则:

1. 本题总分为:A) 10分;B) 15分。均按四个档次给分。

2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整本档次,最后给分。

3. 词数少于60或多于120的,从总分中减去2分。

4. 如书写较差,以致影响交流,将分数降低一个档次。

第四档(很好):A) 9—10分; B) 12—15分

完全完成了试题规定的要求,覆盖所有内容要点,应用了较多的语法结构和词汇,没有语法和词汇错误,具备较强的语言运用能力,完全达到了预期的写作目的。

第三档(好):A) 6—8分; B) 8—11分

完成了试题规定的要求,应用的语法结构和词汇能满足题目的要求,基本没有语法和词汇错误,达到了预期的写作目的。

第二档(一般):A) 3—5分; B) 4—7分

未恰当完成试题规定的要求,漏掉内容要点,未描述清楚主要内容,写了一些无关内容,有语法和词汇错误,影响了对写作内容的理解,信息未能清楚地传达给读者。

第一档(差):A) 1—2分; B) 1—3分

未完成试题规定的要求,明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,语法结构单调,词汇项目有限,有较多语法和词汇错误,影响对写作内容的理解,信息未能传达给读者。

0分

未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判,写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。

2003全国中学生英语能力竞赛初二初赛试题分析II

初二英语竞赛试题及答案

【模拟试题】

一. 听力部分

听下面两段对话,从每题所给的A、B、C三个选项中选出可以回答问题的最佳答案。每段对话读两遍。

听第一段对话,回答1-3小题。

1. How many times has Linda been to Beijing before?

A. She has been to Beijing many times.

B. She has never been to Beijing.

C. She has been to Beijing only once.

2. What is Linda probably doing now?

A. She is visiting the Great Wall.

B. She is traveling in the country.

C. She is listening to the weather report.

3. What season is it in Beijing when Linda stays here?

A. Summer. B. Autumn. C. Winter.

听第二段对话,回答4-5小题。

4. Where were the man and the woman?

A. They were in the street.

B. They were at a hotel.

C. They were on a train.

5. What can we learn from the conversation?

A. The man is quite rude.

B. The woman is a thief.

C. They are helping each other.

二. 词汇

A. 根据句意补全单词。(首字母已给出)

1. -How long have you been skating?

-I’ve been skating s____________I was five years old.

2. Would you m__________getting out of the bathroom?

3. The waitress b_____you the wrong food.

4. Why don’t you give a n_______for you mom?

5. She is going to make a s___________meal.

B. 选出一个与句中划线部分意思相同或相近的词语

1. I got mad when I lost my book.

A. right away B. for a long time C. got angry D. got sad

2. I’ll get up at once.

A. right away B. for a long time C. a moment ago D. a few minutes later

3. Mike usually watches TV in the middle of the day.

A. in the noon B. at noon C. in the afternoon D. at night

4. How about writing it in English?

A. Why don’t you B. Why not C. Would you like D. What about

5. My friend enjoys watching TV.

A. like B. loves to C. likes D. likes to

三. 单项选择

1. There is nobody in the room, _____________?

A.is there B. isn’t there C. is it D. isn’t it

2. -_______you ever________to Beijing?

-No, I haven’t.

A. Do, been B. Have, been C. Have, being D. Do, be

3. -How about getting her a CD?

-No, that’s not____________.

A. specially B. enough specially C. specially enough D. enough

4. Do you often help Wei Fang_________her lessons?

A. in B. at C. with D. out

5. Mum is busy on Sunday. She is the________in my family.

A. busy B. busier C. busiest D. most busy

6. Is____________in bed good or bad for your health?

A.read B. reading C. readed D. reads

7. I hope_______tomorrow.

A. you’re better B. you’d better C. your better D. you had better

8. Would you mind______your room?

A. clean B. cleans C. cleaned D. cleaning

9. -_____have you been collecting stamps?

-Four years.

A. How often B. How long C. How many D. How much

10. If you don’t go with me, ________?

A. you are sorry B. you’ll be sorry C. you sorry D. you’ll sorry

11. She said she________lunch at that time.

A. was having B. is having C. has D. had

12. While the girl________with a boy, the teacher came into the classroom.

A. was talking B. talks C. talked D. talking

13. There will be___________cars than before.

A. more B. much C. many D. little

14. -Will there be a tall building here?

-___________________________.

A. Yes, there won’t B. Yes, it will C. No, there won’t D. No, it won’t

15. Wang Ding________a new bike this morning.

A. buy B. bought C. buyed D. is buying

四. 按要求改写句子

1. I went to the park last Sunday.(改为否定句)

I_______ ________to the park last Sunday.

2. I have lived here for ten years.(对划线部分提问)

________ _________have you lived here?

3. He did his homework yesterday evening.(改为一般疑问句)

_______ __________ ___________his homework yesterday evening?

4. We had a big family dinner yesterday. (对划线部分提问)

_________ ___________you ________a big family dinner?

5. She often goes to school on foot.(改为一般过去时态)

She often_____ ________ _______on foot last year.

五. 用适当的词填空,完成下列对话。

A: Hi, Li Hua. Where are you going?

B: Oh, I’m going to the hospital to_____my friend, Tom.

A: What___________?

B: Last night when he was walking on the street, a car______him.

A: I’m ______________to hear that. Was he badly______?

B: Yes.

A: Did the driver take him to the____________at once?

B: Yes, and the doctor operated on him _________ _________ ________he was sent there.

A: Is he better now?

B: Yes, but only_________ ________.

A: How________. We must be________when we walk on the street.

B: Yes, you are right.

六. 用所给词组的适当形式填空

knock on, agree with, work out, look through, get on well with, grow up, take off,

get angry with, take out, be interested in

1. The plane_______________ten minutes ago.

2. _____________the door before you go into other’s room.

3. What are you going to do when you______________?

4. “Do you_________me?”asked Mr White.

5. I hope they___________each other in the future.

6. Jim____________making kites.

7.-Can you_____________this physics problem?

-It’s too hard for me.

8. Miss White never____________her students.

9. He has___________the book. He said it was interesting.

10. The guest_____________a pen and wrote something on the paper.

七. 完形填空

It_____1____Peter quite a while to find his car and in the end he had to_____2______it in a small street, some way from the dentist’s. As he got out, he look at his___3___. He would meet the dentist at five and he still had half an hour. He crossed into the square and sat down in a chair, to enjoy the____4____sun in the west.

As he sat there, he watch the children playing. He was_______5______to see a red car _____6_____his own come out of the street where he had parked. The car moved fast and soon disappeared(消失). Peter felt in his pocker for____7_____, but they were not there.

“My car!” he shouted in a_______8______voice, which made several people look at him. He got up and ran out of the square, down the small street. His car was not to be seen_______9_____then he found it was behind a large one, with the keys______10_____his car.

1. A. spend B. cost C. took D. paid

2. A. put B. leave C. live D. drive

3. A. watch B. keys C. friends D. dentist

4. A. rising B. falling C. going D. leaving

5. A. surprised B. glad C. angry D. sad

6. A. different B. like C. unlike D. same

7. A. his watches B. his cars C. his money D. his keys

8. A. small B. loud C. big D. high

9. A. and B. just C. but D. by

10. A. in B. on C. of D. to

八. 阅读理解

A

I have a friend. He has a large police dog. The dog’s name is Jack. Police dogs are often very clever. Every Sunday afternoon my friend takes Jack for a long walk in the park. Jack likes the long walk very much.

One Sunday afternoon, a young man came to visit my friend. They talked and talked. Soon it was time for my friend to take Jack for his walk. But the visitor was still there. Jack became very worried about his walk in the park. He walked around the room a few times, and then sat down directly in front of the visitor and looked at him. But the visitor paid no attention.

He went on talking. Finally Jack could no longer stand it. He went out of the room and a few minutes later he came back with the visitor’s hat in the mouth.

选出符合短文内容的选项。

1. A. The writer’s friend has a police dog named Jack.

B. The writer’s friend’s name is Jack.

C. The writer’s name is Jack.

2. A. Every Sunday afternoon the writer’s friend goes to the park for a walk.

B. Every Sunday afternoon the dog goes to the park for a long walk.

C. Every Sunday afternoon the writer’s friend and his dog go to the park for a walk.

3. A. The visitor was old.

B. The visitor was young.

C. The visitor was neither old nor young.

4. A. The visitor paid attention to the dog.

B. The visitor paid a little attention to the dog.

C. The visitor paid no attention to the dog.

5. A. The visitor came back with his hat in his hand.

B. The dog came back with the visitor’s hat in the mouth.

C. The writer’s friend came back with the visitor’s hat in his hand.

B

Two Americans were traveling in Spain. One morning they came into a little restaurant for lunch. They didn’t know Spanish, and their waiter didn’t know English. They wanted him to understand that they wanted some milk and bread.

At first they spelled the word “milk” many times. Then they wrote it down. But the waiter couldn’t understand them.

At last one of them took a piece of paper and began to draw a cow. When he finished his drawing, the waiter looked at it and ran out of the restaurant at once.

“Do you see,” said one of the travelers, “What a pencil can do for a man who has diffculties in a foreign country?”

The waiter was back again some time after, but he brought no milk. He put down in front of the two Americans two tickets for a bull-fight(斗牛)。

1. The story happened__________________.

A. in England B. in America C. in Spain D. in Africa

2. The two Americans wanted_____________.

A. to have beef B. to buy some tickets for a bull-fight

C. to have milk and bread D. to see the waiter

3. The waiter_______________________.

A. could not spell the word “milk”

B. asked two Americans to draw a picture

C. could understand the two Americans English

D. didn’t like the two Americans at all

4. One of the Americans believed that_______________.

A. words were easy to understand

B. pencil were better than paper

C. a waiter should know some foreign language

D. a pencil can do more to help a man in a foreign country

5. Which of the follow is true?______________________

A. Two Americans went to restaurant for supper.

B. The waiter wanted to make a joke with the two Americans.

C. The waiter was able to spell the word “milk” at last.

D. The waiter thought he understand the drawing and ran out of the restaurant.

九. 写作

简要介绍你曾去过的一个地方,不少于50字。

【试题答案】

一. 1. B 2. A 3. B 4. C 5. B

二. A. 1. since 2. mind 3. brought 4. necklace 5. special

B. 1. C 2. A 3. B 4. D 5. C

三. 1. A 2. B 3. C 4. C 5. C 6. B 7. A 8. D 9. B

10. B 11. A 12. A 13. A 14. C 15. B

四. 1. didn’t go 2. How long 3. Did he do 4. When did, have

5. went to school

五. see, happened, hit, sorry, hurt, hospital, as soon as, a little, dangerous, careful

六. 1. took off 2. Knock on 3. grow up 4. agree with

5. will get on well with 6. is interested in 7. work out

8. gets angry with 9. looked through 10. took out

七. 1. C 2. D 3. A 4. B 5. A 6. B 7. D

8. B 9. C 10. D

八. A. 1. A 2. C 3. B 4. C 5. B

B. 1. A 2. C 3. A 4. D 5. D

九. (略)

听力部分录音原文:

对话(一)

M: Linda, I don’t think you have been here before, have you?

W: No, I’ve traveled a great deal in the country. But this is the first time to come to Beijing.

M: I hope that you like it here.

W: I’m sure I enjoy it. I’ve heard a lot about the Great Wall and I’ve been eager to visit it for ages. So I’m glad my dream has finally come true.

M: We’d love to take you to go sightseeing.

W: That’s great. Thank you. By the way, what’s the weather usually like this time of the year?

M: It’s usually warm and sunny. It seldom rains. It is the best season of the year in Beijing.

W: So I’ve come here at the right time.

M: I guess you have.

对话(二)

W: Oh ...oh dear, oh!

M: I’m so sorry ... I think that was my fault ... er ... hang on, I’ll just pick all your…

W: Oh, no, thank you. You’re so kind...

M: I’ll pick up all your things for you. Here we are. Here’s your bag. Hey, just a minute. I can’t believe it...

W: Oh, no, no, no, no...

M: You just put your hand into my pocket and took my wallet out?

W: Oh, no, no. Excuse me it was almost falling out.

M: But ... what do you think you’re doing? Give it back to me!

W: But here ... here it is.

M: Thank you!

W: It was going to fall on the ground...

M: Right. Now, we’ll just go along to the guard of the train...

W: Oh dear, look at my things on the ground! It’s terrible!

M: We’ll just go along to the guard of the train and see what he has to say.

W: But I wasn’t doing anything!

初二英语竞赛试题及答案

【模拟试题】nbsp;一.nbsp;听力部分nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;听下面两段对话,从每题所给的A、B、C三个选项中选出可以回答问题的最佳答案。每段对话读两遍。nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;听第一段对话,回答1-3小题。nbsp;nbsp;1.nbsp;Hownbsp;manynbsp;timesnbsp;hasnbsp;Lindanbsp;beennbsp;tonbsp;Beijingnbsp;before?nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;Shenbsp;hasnbsp;beennbsp;tonbsp;Beijingnbsp;manynbsp;times.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;Shenbsp;hasnbsp;nevernbsp;beennbsp;tonbsp;Beijing.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;Shenbsp;hasnbsp;beennbsp;tonbsp;Beijingnbsp;onlynbsp;once.nbsp;nbsp;2.nbsp;Whatnbsp;isnbsp;Lindanbsp;probablynbsp;doingnbsp;now?nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;Shenbsp;isnbsp;visitingnbsp;thenbsp;Greatnbsp;Wall.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;Shenbsp;isnbsp;travelingnbsp;innbsp;thenbsp;country.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;Shenbsp;isnbsp;listeningnbsp;tonbsp;thenbsp;weathernbsp;report.nbsp;nbsp;3.nbsp;Whatnbsp;seasonnbsp;isnbsp;itnbsp;innbsp;Beijingnbsp;whennbsp;Lindanbsp;staysnbsp;here?nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;Summer.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;Autumn.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;Winter.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;听第二段对话,回答4-5小题。nbsp;nbsp;4.nbsp;Wherenbsp;werenbsp;thenbsp;mannbsp;andnbsp;thenbsp;woman?nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;Theynbsp;werenbsp;innbsp;thenbsp;street.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;Theynbsp;werenbsp;atnbsp;anbsp;hotel.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;Theynbsp;werenbsp;onnbsp;anbsp;train.nbsp;nbsp;5.nbsp;Whatnbsp;cannbsp;wenbsp;learnnbsp;fromnbsp;thenbsp;conversation?nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;Thenbsp;mannbsp;isnbsp;quitenbsp;rude.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;Thenbsp;womannbsp;isnbsp;anbsp;thief.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;Theynbsp;arenbsp;helpingnbsp;eachnbsp;other.二.nbsp;词汇nbsp;nbsp;A.nbsp;根据句意补全单词。(首字母已给出)nbsp;nbsp;1.nbsp;-Hownbsp;longnbsp;havenbsp;younbsp;beennbsp;skating?nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;-I’venbsp;beennbsp;skatingnbsp;s____________Inbsp;wasnbsp;fivenbsp;yearsnbsp;old.nbsp;nbsp;2.nbsp;Wouldnbsp;younbsp;m__________gettingnbsp;outnbsp;ofnbsp;thenbsp;bathroom?nbsp;nbsp;3.nbsp;Thenbsp;waitressnbsp;b_____younbsp;thenbsp;wrongnbsp;food.nbsp;nbsp;4.nbsp;Whynbsp;don’tnbsp;younbsp;givenbsp;anbsp;n_______fornbsp;younbsp;mom?nbsp;nbsp;5.nbsp;Shenbsp;isnbsp;goingnbsp;tonbsp;makenbsp;anbsp;s___________meal.nbsp;nbsp;B.nbsp;选出一个与句中划线部分意思相同或相近的词语nbsp;nbsp;1.nbsp;Inbsp;gotnbsp;madnbsp;whennbsp;Inbsp;lostnbsp;mynbsp;book.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;rightnbsp;awaynbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;fornbsp;anbsp;longnbsp;timenbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;gotnbsp;angrynbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;D.nbsp;gotnbsp;sadnbsp;nbsp;2.nbsp;I’llnbsp;getnbsp;upnbsp;atnbsp;once.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;rightnbsp;awaynbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;fornbsp;anbsp;longnbsp;timenbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;anbsp;momentnbsp;agonbsp;nbsp;nbsp;D.nbsp;anbsp;fewnbsp;minutesnbsp;laternbsp;nbsp;3.nbsp;Mikenbsp;usuallynbsp;watchesnbsp;TVnbsp;innbsp;thenbsp;middlenbsp;ofnbsp;thenbsp;day.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;innbsp;thenbsp;noonnbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;atnbsp;noonnbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;innbsp;thenbsp;afternoonnbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;D.nbsp;atnbsp;nightnbsp;nbsp;4.nbsp;Hownbsp;aboutnbsp;writingnbsp;itnbsp;innbsp;English?nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;Whynbsp;don’tnbsp;younbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;Whynbsp;notnbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;Wouldnbsp;younbsp;likenbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;D.nbsp;Whatnbsp;aboutnbsp;nbsp;5.nbsp;Mynbsp;friendnbsp;enjoysnbsp;watchingnbsp;TV.nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;A.nbsp;likenbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;B.nbsp;lovesnbsp;tonbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;C.nbsp;likesnbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;D.nbsp;likesnbsp;to三.nbsp;单项选择nbsp;nbsp;1.nbsp;Therenbsp;isnbsp;nobod

初二英语竞赛试题

I. Multiple Choice on Vocabulary. (2%*10=20%)

Directions: Choose one item which best completes each sentence or answers each question.

1. In short, the ancient Greeks built the______of Western society.

A. base B. basic C. basis D. foundation

2. After finally______control of all of Persia, Alexander moved into Asia.

Which of the following can NOT be used to complete the sentence?

A. making B. taking C. having D. gaining

3. The Persians allowed the people they took______to keep their religions.

A. to B. over C. up D. with

4. Most people are familiar______Greek religion.

A. to B. of C. in D. with

5. When a pharaoh died, sometimes there was a conflict over the______.

A. position B. queen C. king D. throne

(1-5 DABDD)

II. Choose the correct answer for each of the following questions. (2%*15=30%)

1. A space station moves______per hour.

A.16, 280 km B. 62, 810 km C. 82,160 km D. 28,160 km

2. We can see the moon, planets and stars in space with a______.

A. metal B. mirror C. telescope D. microscope

3. Giraffes do not drink water very often. They get a lot of water from the______.

A. fruits B. leaves C. vegetables D. bamboo

(1-3 DCB)

III. Cloze (2%*10=20%)

Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each blank there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best fits into the passage.

IV. Reading Comprehension (3%*10=30%)

Directions: Each passage is followed by questions based on its content. After reading a passage, choose the best answer to each question and fill in the corresponding space on the answer sheet.

Ali,who was working a long way from home wanted to send a letter to his wife, but he could neither read nor write, and he had to work all day, so he could only look for somebody to write his letter late at night .At last he found the house of a letter writer whose name was Nasreddin.

Nasreddin was already in bed. It is late, he said. What do you want? I want you to write a letter to my wife , said Ali , Nasreddin was not pleased. He thought for a few seconds and then said, Has the letter got to go far? What does that matter? answered Ali.

Well, my writing is so strange that only I can read it, and if I have to travel a long way to read your letter to your wife, it will cost you a lot of money. Ali went away quickly.

Multiple choice

( ) 1. Ali wanted to____to his wife.

A.get something B.have a letter written

C.bring a flower D. say good-bye

( ) 2. At last he found the house of_____.

A.a writer B.a seller C.an old man D.a letter-writer

( ) 3.When Ali told what he wanted to do Nasreddin was______.

A.not pleased B.pleased C.excited D.angry

( ) 4.Nasreddin said that his writing was_____.

A.easy for anyone to read B.strange for anyone to read

C. too strange for anyone to write D.difficult for anyone to read

( ) 5. This story tells us______.

A.not to ask anybody for help B.not to trouble others at night

C.not to ask for help without money D.not to trust others

A man was travelling abroad in a small red car.One day he left thecar and went shopping.When he came back, its roof was badly damaged.

Some boys told him that an elephant had damaged it. The man did not believe them,but they took him to a circus which was near there. Theowner of the elephant said,I am very sorry!My elephant has a big, round,red chair.He thought that your car was his chair, and he sat on it!

Then he gave the man a letter, in which he said that he was sorry andthat he would pay for all the damage.

When the man got back to his own country,the customs officers wouldnot believe his story.They said,You sold your new car while you wereabroad and bought this old one!

It was only when the man showed them the letter from the circus man that believed him.

Multiple choice

( )1.A man was travelling abroad_______.

A.in a big bus B.in a green jeep C.in a red car D.in a red taxi

( ) 2.The car was damaged because________.

A.there was a traffic accident B.the circus man broke it

C. it rushed into a shop D.the elephant sat on it

( ) 3.The circus man said that_______.

A.he would pay for part of the damage B.he would pay for all of the

damage C.he wouldn't pay for the damage D.he would buy a new car

( ) 4. When the man got back to his country,the customs officers______.

A. would check his new car B.only checked his car

C. searched him D. wouldn't believe what he had said,

( ) 5.It was only________that made the officers believe him.

A.the letter from the circus man B. a newspaper from the country

C.the certificate of his D.the letter from the government

4.

Nasreddin was cutting a branch off a tree in his garden.While he wassawing,another man passed in the street.He stopped and said,Excuse me,

but if you continue to saw that brancd like that, you will fall downwith it.He said this because Nasreddin was sitting on the branch andcutting it at a place between himself and the trunk of the tree.

Nasreddin said nothing.He thought,This is some foolish person whohas no work to do and goes about telling other people what to do andwhat not to do.

The man continued on his way. Of course, after a few minutes.The branch fell and Nasreddin fellwith it.

My God!he cried.That man knows the future !and he ran after himto ask how long he was going to live.But the man had gone.

Multiple choice

( )1.One day Nasreddin was cutting a branch_______a tree in his garden.

A.on B.in C.at D.off

( )2.While Nasreddin was sawing,another man_______.

A.told him to stop working B.told him he would fall down

C. would borrow something from him D.would help him saw that branch

( ) 3. After the man went away,Nasreddin thought that________.

A. that was a silly fellow B..that was a wise person

C.that was a proud person D.that fellow cheated him

( ) 4.What happened to Nasreddin after a few minutes?

A.The brancd fell .B.Nasreddin fell down to the ground.

C.Nasreddin was hurt himself. D..Both A and B.

( ) 5.This story is about ________.

A.a foolish man B. a wise man

C.cutting a tree D.the necessity of taking good advice

初二上英语奥赛真题

初二英语奥赛决赛试题(4)

IV. 句式转换 (Sentence pattern transformation)(共10小题,计10分)

A) 按要求转换下列各句。每空一词。(答案写在答题纸上)

91. They would like to drink three glasses of milk. (对划线部分提问)

________ ________ milk would they like to drink?

92. The little girl saw something to eat on the table. (改为否定句)

The little girl ________ ________ to eat on the table.

93. Mr Green likes Chinese food very much. (对划线部分提问)

________ ________ Mr Green like Chinese food?

94. His sister was a worker last year. (用a businesswoman改为选择疑问句)

________ his sister a worker ________ a businesswoman last year?

95. There isn't much food in the fridge. (改为反意疑问句)

There isn't much food in the fridge, ________ ________?

B) 根据上句改写下句,使两句意思相同或相近。每空一词。(答案写在答题纸上)

96. What a nice girl she is!

________ ________ the girl is!

97. There are no differences between the two DVDs.

This DVD is ________ ________ as that one.

98. Why don't you ask your brother for help?

________ ________ asking your brother for help?

99. She doesn't know how she can get to the shopping centre.

She doesn't know ________ ________ get to the shopping centre.

100. My aunt takes the bus to work every day.

My aunt goes to work ________ ________ every day.

V. 翻译(Translation)(共5小题,计10分)

根据所给提示词,将下列汉语句子翻译成英语。(答案写在答题纸上)

101. 我想睡觉,你能将电视的音量调小些吗?(turn down)

102. 上个月末,他们观看了一场有关海豚的电影。(film about...)

103. 我不想去钓鱼,因为那听起来真的很无聊。(sound)

104. 昨天晚上他不得不在家照看小妹妹,因为父母都不在家。(have to; look after)

105. 玛丽比吉姆聪明,但吉姆比玛丽有趣多了。(smart; funny)

VI. 智力测试(IQ)(共5小题,计5分)

按要求完成下列各题。(答案写在答题纸上)

106. Jack is twice as old as Jill, but in five years time he will only be one and a half times as old as Jill. How old are Jack and Jill now?

107.

If there are three numbers hidden (隐藏的) in this picture, what letters should replace (代替) the question marks(问号)?

108.Can you pick up the pins(大头针) one by one without disturbing (弄乱) the others?

________→________→________→________→________

→________→________→________→________→

________→________

109. Find the job hidden in each sentence.

e.g. You have to correcror carefully. teacher

1. You hit my car!The dent is there for all to see! __________

2. The area is full of beautiful lakes and rivers. __________

110. Jack plays computer games every day and he never works hard at his lessons, so it is out of the question for him to pass the end-of-term examination. What does “out of the question” mean here? You may answer it in Chinese or in English.

VII. 写作(Writing)(共2小题,计25分。A篇为10分,B篇为15分) 

A) 根据图片及文字提示编写一段短文。(作文写在答题纸上)

要求:1. 将文字以及图片中的信息体现在短文中;

2. 行文流畅,语法正确,单词拼写规范正确;

3. 词数不少于60。

B) 阅读下面一段叙述,针对其中提出的问题写出你的看法。(作文写在答题纸上)

Some students think that exam scores(考试分数) should be something private (私人的) and they don't want others to know them. They think their teachers should not show them to others.

要求:1. 条理清楚,观点鲜明;

2. 用词得当,语法正确,书写规范;

3. 词数:80—100。

TAG: 英语