知识大全

知识大全

小升初英语听力试题 小升初英语听力训练mp3

LUZ

目录

小升初英语听力试题 小升初英语听力训练mp3

谁有小升初英语试卷 和答案

小升初英语试题

60分钟100分

听力部分

一、Listen and match.听录音,连线。(10分)

1. 2. 3. 4. 5.

running walking swinging drinking water sleeping

climbing swimming fighting flying Jumping

6. 7. 8. 9. 10.

二、Listen and judge.听录音,判断正(√)误(×)。(10分)

1.I can't see the elephants near the river.

2.The two lions are eating a deer.

3.The ducks are playing on the grass.

4.The cats are good climbers.

5.The monkey is hungry.It’s eating peaches.

三、Listen and answer.听录音,回答问题。(10分)

1.What's the weather like?

2.Who goes to the park with Jim and David?

3.What are the boys and girls doing?

4.What do they see in the zoo?

5.What are the monkeys doing?

笔试部分

四、Read and find.找出与所给单词划线部分发音相同的一项。(10分)

1.yes A.why B.yellow C.fly

2.near A.pear B.bear C.ear

3.skate A.cake B.cat C.hat

4.home A.box B.fox C.nose

5.climb A.kite B.milk C.swim

五、Write the opposite words.反义词对对碰。(10分)

1.mother_________ 2.boy_________ 3.hot_________4.big_________

5.long_________6.black_________7.sunny_________8.man_________

9.go_________ 10.young_________

六、Read and judge.读一读,判断正“√”误“×”。(10分)

Tom Dad Jane Mike Lily

1.Mike is sleeping.

2.Lily is watching TV.

3.Dad is drawing pictures.

4.Tom is flying a kite.

5.Jane is cleaning the floor.

七、Read and write.根据答句写问句。(10分)

1. A:___________________________

B:She's cleaning the study.

2.A:___________________________

B:He's playing sports.

3.A:___________________________

B:I'm doing homework.

4.A:___________________________

B:They're doing housework.

5.A:___________________________

B:It's drinking water.

八、Put the words in order.连词成句。(10分)

1.baby,the,is,kangaroo,cute,so(.)

2.are,what,doing,they(?)

3.eating,mother,is,monkey,the,bananas(.)

4.you,any,see,do,animals(?)

5.are,they,trees,climbing(.)

九、Write.按要求转换句型。(10分)

1.The birds fly.(改为现在进行时)

2.Sarah is sweeping the floor.(对划线部分提问)

3.Is the giraffe walking?(作肯定回答)

4.They a re good at climbing.(改为一般疑问句)

5.Can dogs swim?(作肯定回答)

十、Read and answer.阅读短文,回答问题。(10分)

Tom is a naughty(调皮的)boy.He often climbs the trees.One day when he goes out of his room, he looks up(抬头看)and sees some birds.They are singing in the tree.Tom Jikes birds.So he climbs up the tree to catch(捉)a bi rd.But his aunt sees him and orders(命令)him to come down(下来).Tom has to come down with no bi rd.He sits under the tree,dreaming(做梦,梦想)a bi rd comes into his hand.

1.__________is a naughty boy.

A.Tom B.Tim

2.Tom often __________ .

A.plays in the garden B.climbs the trees

3.Tom climbs trees __________.

A.for fun B.to catch birds

4.__________ asks Tom to come down.

A.Aunt B.Father

5.Tom comes down with __________.

A.one bird B.no bird

小升初英语试题参考答案

听力材料

一、l.Panda is sleeping.

2.Lion is walking.

3.Rabbit is running.

4.Elephant is drinking water.

5.Monkey is swinging.

6.Cat is climbing.

7.Tigers are fighting.

8.Kangaroo is jumping.

9.Bird is flying.

10.Duck is swimming.

二、l.I can see the elephants near the river.

2.The two lions are eating a deer.

3.The ducks are running.

4.The cats are good climbers.

5.The monkey is hungry.It’s eating bananas.

三、

Every Saturday morning,Jim and David go to the park with their mother.It’s sunny today.There are many people in the park.Boys and girls are singing and dancing there.

Jim and David want to have a look at the animals in the zoo.They like monkeys very much.When they come into the zoo,they see some monkeys are jumping,others are swinging.They have a good day every Saturday.

二、l.× 2.√ 3.× 4.√ 5.×、

三、1.It's sunny.

2.Their mother.

3.They are singing and dancing.

4.Some monkeys.

5.Some are jumping,others are swinging.

四、l.B 2.C 3.A 4.C 5.A

五、l.father 2.girl 3.cold 4.small 5.short

6.white 7.cloudy 8.woman 9.conic10.old

六、l.× 2.√ 3.×4.√ 5.×

七、1.What is she doing?

2.What is he doing?

3.What are you doing?

4.What are they doing?

5.What is it doing?

八、l.The baby kangaroo is so cute.

2.What are they doing?

3.The mother monkey is eating bananas.

4.Do you see any animals?

5.They are climbing trees.

九、l.The birds are flying.

2.What is Sarah doing?

3.Yes,it is.

4.Are they good at climbing?

5.Yes,they can.

十、1.A 2.B 3.B 4.A 5.B

小升初英语试卷

二〇〇六年小学英语毕业试卷(2006.5)

Part 1 Listening(听力部分) 30%

一.Listen and choose听录音,选出你所听到的单词)6%

( ) 1.A.work B.walk C.worker

( ) 2.A.go B.girl C.goal

( ) 3.A.6:30 B.6:15 C.5:45

( ) 4.A.there B.their C.they're

( ) 5.A.pair B.pear C.peach

( ) 6.A.to B.two C.too

二.Listen and choose听录音,选出你所听到的句子)5%

( ) 1. A. Is your mother washing dishes?

B. Is your mother watching television?

C. Is your mother washing shoes?

( ) 2. A. The block's shadow is long.

B. The block's shadow isn't long.

C. The block's shadow is short.

( ) 3. A. Don't eat chocolate here,Danny.

B. Don't eat sweet here ,Danny.

C. Don't eat biscuits here ,Danny.

( ) 4. A. The colud were grey.Now they are white.

B. The sky was grey. Now it is white.

C. The clouds were white.Now they are grey.

( ) 5. A. The monkey lives in the jungle.

B. The monkeys live in the jungle.

C. The monkey is playing in the jungle.

三.Listen and choose the best response to the sentence you hear on the tape:

(根据你所听到的问句,选出正确的应答句)5%

( ) 1 .A. I wenr to bed at 8:50.

B. She goes to bed at 8:50.

C.She went to bed at 9:10.

( ) 2. A. He wants a computer.

B. He buys a computer.

C. He likes the computer.

( ) 3. A. No, thank you.

B. Theank you.

C. You're welcome.

( ) 4. A. Yes,they are the same.

B. No, they are different.

C. They are the same.

( ) 5. A. It's mine.

B. They'are different.

C. Yes,they're.

四.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false

(根据你所听到的短文内容判断下列句子是否正确,正确的用T表示,不正确的用F表示)6%

( ) 1.Jimmy is my brother.

( ) 2.Jimmy and I walk to school.

( ) 3.Jimmy and I are in different school.

( ) 4.Jimmy has lunch at home. But I don't.

( ) 5.I can play the drum.

( ) 6.Jimmy can't play football.

五.Listen to the dialogue and complete the passage听录音,完成短文内容)8%

A long time _______,Hong was a _______.He ______ in China, He planted

______ and rice there.He had some _____and______.At day,he went to ______

______ in the field and went back at ______.

Part 2 Writing (笔试部分)70%

一.Read and write(正确抄写下列句子,注意大小写,标点符号):10%

do mr and mrs li like loud music ben yes they do

——————————————————————————————————————————————

-------------------------------------------------------------------------------------

二.Read and choose:(选出一个划线部分发音不同于其他单词的单词)5%

( )1.A. sheep B.be C.bread D.read

( ) 2.A. doctor B.door C.hot D.orange

( ) 3.A. make B.cake C.play D.Sunday

( )4.A. three B.there C.thank D.fourth

( ) 5.A. is B.nice C.books D.yes

三.Choose the right word to complete the sentence:(选出正确的单词完成句子)9%

1. --May I use ______(your/yours) bicycle?

--I'm sorry.______(My/Mine) is not here.

2. Look! The cat is washing ______(it's/its) face.

3. The supermarket is ______(to/too)______(noisy/noise).I don't like it.

4. John ______(and/with) Mary were (in/at) home yesterday.

5. There are ______(third/three) girls in the room. The______(one/first)

girl is my sister.They are ______(quite/quiet) happy.

四.Choose the best answer:(选择最恰当的答案)15%

( )1. It is evening.The girl's shadow is ______.

A.small B.short C.long

( ) 2. The ______ are behind the cat.

A.mouse B.mice C.mouses

( )3. Miss Li ______ a bag. I ______a sketch book.

A.have,has B.is ,have C.has,have

( )4. The pair of glasses ______ in my handbag.

A.is B.are C.am

( ) 5. I can't see______durians,but l can see ______pineapple.

A.some,some B.any,some C.any,any

( ) 6. Eric _______ his bicycle to the shop.

A.rides B.ride C. is riding

( )7. ______ are your English books ? Eighteen yuan.

A.what B.How many C.How much

( ) 8.Mary and Kitty are ______ awake in their bedroom.

A.all B.both C.two

( ) 9.Let's draw a ______ face.

A.cat B.cats C.cat's

( ) 10.Mog ______ like his cushion.It's very hard.

A.don't B.doesn't C.isn't

( ) 11.Are the drinks ______ or different? They're different.

A.same B.the same C.some

( ) 12.There ______ some bread and some apples on the tables.

A.is B.are C.be

( ) 13. Four girls and a boy ______ a computer in our class.

A.have got B.has got C.are

( ) 14. We go to the toy shop at five ______ twelve in the afternoon.

A.past B.to C.too

( ) 15. _______ you ______ your homework last evening? Yes.

A.Did,do B.Do,do C.Do ,did

五.complete the sentence with the right prepersition:(用介词填空)7%

1. My mother goes to work ______ bicycle.I go to school ______foot.

2. He was here ______ a quarter to eleven. Now he is ______ the tree.

3. The old lady ______blue is blind.She can't see ______her eyes.

4. A storm is coming ______ the Atlanic Ocean.

六.Think and write: (用动词的适当形式填空) 9%

1.Tom, _______(not walk ) on the grass .

2.The geese _______(catch )the fish now .

3 My grandma _______(watch)TV every day .

4.His parents________(go) to the Beijing last week .

5.We like _______(play) football after school .

6.Look.The girls ______(sing) in the hall.

7.______(be) there any money in your hand?

8.Who ______(have) got a boygame? I ______(have) got one.

七.Read and write:(阅读理解)10%

(一)Tell whether the following statements are true(T) or false(F);(阅读短文

判断正误,正确的用T表示,错误的用F表示:5%

American children love watching TV.Some of them spend six hours a day

at school and four to six hours aday in front of the television set. Some of

them eveb watch for eight hours or more on Sundays.Televisions are liked books

or films.

A child can learn bad things and good things from TV. Some shows help

children learn to do a lot of housework,just like gardening,cooking and cleaning.

But some programs are not good for children.So parents must help them to choose

the right ones to enjoy.

( )1. Some American children spend about eight hours on TV in their holidays.

( )2. Children can't learn anything from TV.

( )3. Some programs help children learm how to make delicious food.

( )4. Children need parents' help to choose good programs.

( )5. All the TV shows are good for children.

(二)Answer the following questions:(阅读短文并且回答下列问题):5%

A dove is a bird.You may have seen doves. Some doves are white and some are

grey. They like corn. They don't like meat.

A dove likes to live in a bird-house.Many people like doves. They make a home

for their doves near a window.Doves fly out of their houses in the day.They come

back home in hte evening.Doves can fly long hours.So sometimes people take them

far away.They tie a letter to the dove's leg. Then the dove can take the letter

home.How interesting!Do you like doves now?

1. What do doves like to eat?

___________________________________________________________________________

2.Where do doves live?

___________________________________________________________________________

3.When does a dove go out?

___________________________________________________________________________

4.What do people tie to the leg of a dove?

___________________________________________________________________________

5.Can doves fly out of their houses?

___________________________________________________________________________

八.Write at least 5 sentences on the topic"Children's Day"(以Children's Day为

题,写一篇不少于5句的日记)5%

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

二〇〇六年小学英语毕业试卷(2006.5)答案

Part 1 Listening(听力部分) 30%

一.Listen and choose听录音,选出你所听到的单词)6%(读一遍)

1.I walk to school every day.

2.My parents go to work at eight.

3.It's a quarter to six now.

4.There are many people in the park.

5.I have got a pair of new shoes.

6.Your bell is too loud. I don't like it.

B A C A A C

二.Listen and choose听录音,选出你所听到的句子)5%(读一遍)

1.Is your mother washing shoes?

2.The block's shadow is long.

3.Don't eat sweet here ,Danny.

4.The colud were grey.Now they are white.

5.A. The monkey lives in the jungle.

C A B A A

三.Listen and choose the best response to the sentence you hear on the tape:

(根据你所听到的问句,选出正确的应答句)5%(读两遍)

1.What time did your mother go to bed last night?

2.What does your brother want?

3.Thank you very much.

4.Are the books the same or different?

5.Whose shoes are these?

C A C B C

四.Listen to the passage and tell whether the following statements are true

or false(根据你所听到的短文内容判断下列句子是否正确,正确的用T表示,不正确的用F

表示)6%(读三遍)

Jimmy and I are twins. Every day wo go to school on foot.We study in the

same school,but we aren't in the same class.We often help our classmates.

We have lunch at school. Our hobbies are the same.We like to play the drum.

We like to play football.We like maths. We are always happy.

T T F F T F

五.Listen to the dialogue and complete the passage听录音,完成短文内容)8%(读三遍)

A long time ago,Hong was a farmer.He lived in China, He planted

vegetables and rice there.He had some ducks and cows.At day,he went to work

in the field and went back at eight.

ago farmer lived vegetables ducks cows work eight

Part 2 Writing (笔试部分)70%

一.Read and write(正确抄写下列句子,注意大小写,标点符号):10%

Do Mr and Mrs Li like loud music,Ben? Yes, they do.

二.Read and choose:(选出一个划线部分发音不同于其他单词的单词)5%

1.C 2. B 3.D 4.B 5.A

三.Choose the right word to complete the sentence:(选出正确的单词完成句子)9%

1.yours,Mine 2.its 3.too ,noisy 4.and ,at 5.three,first,quite

四.Choose the best answer:(选择最恰当的答案)15%

1.C 2.B 3.C 4.A 5.B 6.A 7.C 8.B 9.C 10.B 11.B 12.A 13.A

14.A 15.A

五.complete the sentence with the right prepersition:(用介词填空)7%

1.by on 2.at under(beside,near) 3.in with 4.from

六.Think and write: (用动词的适当形式填空) 9%

1.don't walk 2.are catching 3.watches 4.went 5.playing(to play)

6.is singing 7.Is 8.has have

七.Read and write:(阅读理解)10%

(一)Tell whether the following statements are true(T) or false(F);(阅读短文

判断正误,正确的用T表示,错误的用F表示:5%

T F T T F

(二)Answer the following questions:(阅读短文并且回答下列问题):5%

1.They like to eat corn.

2.They live in bird houses.

3.It goes out in the day.

4.They tie a letter to the dove's leg.

5.Yes,they can.

听力部分(30分)

一、选出你听到的字母组合或单词(每小题1分 共10分)

( )1.A PEI B、JGI C、JIR D、GRI

( )2.A dbt B、ptd C、tpd D、tdp

( )3.A lake B、late C、leg D、left

( )4.A like B、kite C、bike D、right

( )5.A four B、forty C、fifteen D、fourteen

( )6.A hat B、cap C、cat D、map

( )7.A please B、present C、picture D、plane

( )8.A many B、money C、may D、me

( )9.A ship B、shirt C、sheep D、fish

( )10.A boat B、goat C、nose D、coat

二、听音选出你听到的数字(每小题2分 共10分)

( )1.A 5237 B、5327 C、5236 D、5326

( )2.A 405 B、307 C、609 D、103

( )3.A 8556023 B、8556013 C、8556213 D、8556253

( )4.A 930567 B、532036 C、930357 D、430926

( )5.A 1380932 B、1390952 C、1350261 D、1380993

三、听录音完成完成句子(每空一词,每空1分 共10分)

Waiter: Good ! Can I you?

Girl: yes . I want a ,please.

Waiter: Which one , pink or ?

Girl: A blue one ,please.

Waiter: Here are?

Girl: How is it ?

Waiter: yuan.

Girl: OK I’ll take it . Here is the money .

Waiter:

Girl:

笔试部分(70分)

一、按英文字母顺序默写Gg — Zz (10分)

二、按要求写出下列单词(10分)

1、two (同音词) 2、small(反义词)

3、number (缩略) 4、don’t(完整形式)

5、I (宾格) 6、box(复数形式)

7、sheep (复数形式) 8、new(反义词)

9、Let’s (完整形式) 10、What is (缩略)

三、完成下列词组(英汉互译10分)

1、How many 2、在家

3、look after 4、在左边

5、a clever girl 6、去学校

7、get up 8、那些书

9、my teacher 10、一张中国地图

四、单项填空(每小题2分,20分)

( )1.These are Chinese .

A 、 stamp B、stamps C、map

( )2.What’s time , please ?

A 、 it B、the C、this

( )3. read in the sun .

A 、 Please B、Do C、Don’t

( )4. I go to bed ten.

A 、 in B、on C、at

( )5. Can you spell name ?

A 、 you B、your C、he

( )6. Where my shoes ?

A am B、is C、are

( )7. I’m in Class One ,Grade Six .

A a B、the C、x

( )8. Are they . teachers ? ,they are.

A Yes . B、No. C、Sorry .

( )9. “How do you do ? ” “ ”

A I’m fine B、Hello C、How do you do?

( )10. Is that mother ? No ,she is mother .

A my…your . B、your … his . C、you …your.

五、按要求完成句子(每空一词,缩略为词 10分)

1、How are you ?

I’m Thank you .

2、There are five birds in the sky ? (对划线部分提问)

birds are there in the sky ?

3、is , what ,it ,time . (连词成句)

4、Mike is twelve .

How is he ?

5、Can you speak English ?

yes , .

六、阅读短文,判断句子的正误(正确的写T,错的写F)(10分)

My family

My name is Tom . I am an American boy .I am twelve .My father is a worker . My mother is an English teacher .She is a good teacher . The students all like her . My sister Linda and I are in the same school . We are good students.

( )1. My name is Tom .

( )2. I am English .

( )3. Linda is my sister

( )4. Tom and Linda are in the same class .

( )5. My mother is a Chinese teacher .

听力内容:

一、1、JIR 2、tpd 3、late 4、kite 5、four

6、cap 7、plane 8、many 9、ship 10、coat

二、1、5237 2、307 3、8556023 4、930357 5、1380993

三、Waiter: Good morning ! Can I help you?

Girl: yes . I want a shirt ,please.

Waiter: Which one , pink or yellow ?

Girl: A blue one ,please.

Waiter: Here you are?

Girl: How much is it ?

Waiter: Forty-five yuan.

Girl: OK ! I’ll take it . Here is the money .

Waiter: Thank you .

Girl: Goodbye .

小学升初中英语试题及答案

Part 1 Listening(听力部分) 30%

一.Listen and choose听录音,选出你所听到的单词)6%

( ) 1.A.work B.walk C.worker

( ) 2.A.go B.girl C.goal

( ) 3.A.6:30 B.6:15 C.5:45

( ) 4.A.there B.their C.they're

( ) 5.A.pair B.pear C.peach

( ) 6.A.to B.two C.too

二.Listen and choose听录音,选出你所听到的句子)5%

( ) 1. A. Is your mother washing dishes?

B. Is your mother watching television?

C. Is your mother washing shoes?

( ) 2. A. The block's shadow is long.

B. The block's shadow isn't long.

C. The block's shadow is short.

( ) 3. A. Don't eat chocolate here,Danny.

B. Don't eat sweet here ,Danny.

C. Don't eat biscuits here ,Danny.

( ) 4. A. The colud were grey.Now they are white.

B. The sky was grey. Now it is white.

C. The clouds were white.Now they are grey.

( ) 5. A. The monkey lives in the jungle.

B. The monkeys live in the jungle.

C. The monkey is playing in the jungle

三(根据你所听到的问句,选出正确的应答句)5%

( ) 1 .A. I wenr to bed at 8:50.

B. She goes to bed at 8:50.

C.She went to bed at 9:10.

( ) 2. A. He wants a computer.

B. He buys a computer.

C. He likes the computer.

( ) 3. A. No, thank you.

B. Theank you.

C. You're welcome.

( ) 4. A. Yes,they are the same.

B. No, they are different.

C. They are the same.

( ) 5. A. It's mine.

B. They'are different.

C. Yes,they're.

四(根据你所听到的短文内容判断下列句子是否正确,正确的用T表示,不正确的用F表示)6%

( ) 1.Jimmy is my brother.

( ) 2.Jimmy and I walk to school.

( ) 3.Jimmy and I are in different school.

( ) 4.Jimmy has lunch at home. But I don't.

( ) 5.I can play the drum.

( ) 6.Jimmy can't play football.

五.听录音,完成短文内容)8%

A long time _______,Hong was a _______.He ______ in China, He planted

______ and rice there.He had some _____and______.At day,he went to ______

______ in the field and went back at ______.

Part 2 Writing (笔试部分)70%

一.(正确抄写下列句子,注意大小写,标点符号):10%

do mr and mrs li like loud music ben yes they do

—————————————————————————

二.(选出一个划线部分发音不同于其他单词的单词)5%

( )1.A. sheep B.be C.bread D.read

( ) 2.A. doctor B.door C.hot D.orange

( ) 3.A. make B.cake C.play D.Sunday

( )4.A. three B.there C.thank D.fourth

( ) 5.A. is B.nice C.books D.yes

三.(选出正确的单词完成句子)9%

1. --May I use ______(your/yours) bicycle?

--I'm sorry.______(My/Mine) is not here.

2. Look! The cat is washing ______(it's/its) face.

3. The supermarket is ______(to/too)______(noisy/noise).I don't like it.

4. John ______(and/with) Mary were (in/at) home yesterday.

5. There are ______(third/three) girls in the room. The______(one/first)

girl is my sister.They are ______(quite/quiet) happy.

四 (选择最恰当的答案)15%

( )1. It is evening.The girl's shadow is ______.

A.small B.short C.long

( ) 2. The ______ are behind the cat.

A.mouse B.mice C.mouses

( )3. Miss Li ______ a bag. I ______a sketch book.

A.have,has B.is ,have C.has,have

( )4. The pair of glasses ______ in my handbag.

A.is B.are C.am

( ) 5. I can't see______durians,but l can see ______pineapple.

A.some,some B.any,some C.any,any

( ) 6. Eric _______ his bicycle to the shop.

A.rides B.ride C. is riding

( )7. ______ are your English books ? Eighteen yuan.

A.what B.How many C.How much

( ) 8.Mary and Kitty are ______ awake in their bedroom.

A.all B.both C.two

( ) 9.Let's draw a ______ face.

A.cat B.cats C.cat's

( ) 10.Mog ______ like his cushion.It's very hard.

A.don't B.doesn't C.isn't

( ) 11.Are the drinks ______ or different? They're different.

A.same B.the same C.some

( ) 12.There ______ some bread and some apples on the tables.

A.is B.are C.be

( ) 13. Four girls and a boy ______ a computer in our class.

A.have got B.has got C.are

( ) 14. We go to the toy shop at five ______ twelve in the afternoon.

A.past B.to C.too

( ) 15. _______ you ______ your homework last evening? Yes.

A.Did,do B.Do,do C.Do ,did

五.用介词填空 7%

1. My mother goes to work ______ bicycle.I go to school ______foot.

2. He was here ______ a quarter to eleven. Now he is ______ the tree.

3. The old lady ______blue is blind.She can't see ______her eyes.

4. A storm is coming ______ the Atlanic Ocean.

六.Think and write: (用动词的适当形式填空) 9%

1.Tom, _______(not walk ) on the grass .

2.The geese _______(catch )the fish now .

3 My grandma _______(watch)TV every day .

4.His parents________(go) to the Beijing last week .

5.We like _______(play) football after school .

6.Look.The girls ______(sing) in the hall.

7.______(be) there any money in your hand?

8.Who ______(have) got a boygame? I ______(have) got one.

七.Read and write:(阅读理解)10%

(一)阅读短文判断正误,正确的用T表示,错误的用F表示:5%

American children love watching TV.Some of them spend six hours a day

at school and four to six hours aday in front of the television set. Some of

them eveb watch for eight hours or more on Sundays.Televisions are liked books

or films.

A child can learn bad things and good things from TV. Some shows help

children learn to do a lot of housework,just like gardening,cooking and cleaning.

But some programs are not good for children.So parents must help them to choose

the right ones to enjoy.

( )1. Some American children spend about eight hours on TV in their holidays.

( )2. Children can't learn anything from TV.

( )3. Some programs help children learm how to make delicious food.

( )4. Children need parents' help to choose good programs.

( )5. All the TV shows are good for children.

(二)阅读短文并且回答下列问题):5%

A dove is a bird.You may have seen doves. Some doves are white and some are

grey. They like corn. They don't like meat.

A dove likes to live in a bird-house.Many people like doves. They make a home

for their doves near a window.Doves fly out of their houses in the day.They come

back home in hte evening.Doves can fly long hours.So sometimes people take them

far away.They tie a letter to the dove's leg. Then the dove can take the letter

home.How interesting!Do you like doves now?

1. What do doves like to eat?

___________________________________________________________________________

2.Where do doves live?

___________________________________________________________________________

3.When does a dove go out?

___________________________________________________________________________

4.What do people tie to the leg of a dove?

___________________________________________________________________________

5.Can doves fly out of their houses?

___________________________________________________________________________

八.Write at least 5 sentences on the topic"Children's Day"(以Children's Day为

题,写一篇不少于5句的日记)5%

__________________________________________________________________________

__________________________

二〇〇六年小学英语毕业试卷(2006.5)答案

Part 1 Listening(听力部分) 30%

一.听录音,选出你所听到的单词)6%(读一遍)

1.I walk to school every day.

2.My parents go to work at eight.

3.It's a quarter to six now.

4.There are many people in the park.

5.I have got a pair of new shoes.

6.Your bell is too loud. I don't like it.

B A C A A C

二听录音,选出你所听到的句子)5%(读一遍)

1.Is your mother washing shoes?

2.The block's shadow is long.

3.Don't eat sweet here ,Danny.

4.The colud were grey.Now they are white.

5.A. The monkey lives in the jungle.

C A B A A

三(根据你所听到的问句,选出正确的应答句)5%(读两遍)

1.What time did your mother go to bed last night?

2.What does your brother want?

3.Thank you very much.

4.Are the books the same or different?

5.Whose shoes are these?

C A C B C

四.(根据你所听到的短文内容判断下列句子是否正确,正确的用T表示,不正确的用F表示)6%

Jimmy and I are twins. Every day wo go to school on foot.We study in the

same school,but we aren't in the same class.We often help our classmates.

We have lunch at school. Our hobbies are the same.We like to play the drum.

We like to play football.We like maths. We are always happy.

T T F F T F

五.听录音,完成短文内容)8%(读三遍)

A long time ago,Hong was a farmer.He lived in China, He planted

vegetables and rice there.He had some ducks and cows.At day,he went to work

in the field and went back at eight.

ago farmer lived vegetables ducks cows work eight

Part 2 Writing (笔试部分)70%

一正确抄写下列句子,注意大小写,标点符号):10%

Do Mr and Mrs Li like loud music,Ben? Yes, they do.

二.选出一个划线部分发音不同于其他单词的单词 5%

1.C 2. B 3.D 4.B 5.A

三.选出正确的单词完成句子9%

1.yours,Mine 2.its 3.too ,noisy 4.and ,at 5.three,first,quite

四.选择最恰当的答案 15%

1.C 2.B 3.C 4.A 5.B 6.A 7.C 8.B 9.C 10.B 11.B 12.A 13.A

14.A 15.A

五.用介词填空 7%

1.by on 2.at under(beside,near) 3.in with 4.from

六.用动词的适当形式填空 9%

1.don't walk 2.are catching 3.watches 4.went 5.playing(to play)

6.is singing 7.Is 8.has have

七.阅读理解10%

(一)阅读短文

判断正误,正确的用T表示,错误的用F表示:5%

T F T T F

(二)阅读短文并且回答下列问题

1.They like to eat corn.

2.They live in bird houses.

3.It goes out in the day.

4.They tie a letter to the dove's leg.

5.Yes,they can.

听力部分(30分)

一、选出你听到的字母组合或单词(每小题1分 共10分)

( )1.A PEI B、JGI C、JIR D、GRI

( )2.A dbt B、ptd C、tpd D、tdp

( )3.A lake B、late C、leg D、left

( )4.A like B、kite C、bike D、right

( )5.A four B、forty C、fifteen D、fourteen

( )6.A hat B、cap C、cat D、map

( )7.A please B、present C、picture D、plane

( )8.A many B、money C、may D、me

( )9.A ship B、shirt C、sheep D、fish

( )10.A boat B、goat C、nose D、coat

二、听音选出你听到的数字(每小题2分 共10分)

( )1.A 5237 B、5327 C、5236 D、5326

( )2.A 405 B、307 C、609 D、103

( )3.A 8556023 B、8556013 C、8556213 D、8556253

( )4.A 930567 B、532036 C、930357 D、430926

( )5.A 1380932 B、1390952 C、1350261 D、1380993

三、听录音完成完成句子(每空一词,每空1分 共10分)

Waiter: Good ! Can I you?

Girl: yes . I want a ,please.

Waiter: Which one , pink or ?

Girl: A blue one ,please.

Waiter: Here are?

Girl: How is it ?

Waiter: yuan.

Girl: OK I’ll take it . Here is the money .

Waiter:

Girl:

笔试部分(70分)

一、按英文字母顺序默写Gg — Zz (10分)

二、按要求写出下列单词(10分)

1、two (同音词) 2、small(反义词)

3、number (缩略) 4、don’t(完整形式)

5、I (宾格) 6、box(复数形式)

7、sheep (复数形式) 8、new(反义词)

9、Let’s (完整形式) 10、What is (缩略)

三、完成下列词组(英汉互译10分)

1、How many 2、在家

3、look after 4、在左边

5、a clever girl 6、去学校

7、get up 8、那些书

9、my teacher 10、一张中国地图

四、单项填空(每小题2分,20分)

( )1.These are Chinese .

A 、 stamp B、stamps C、map

( )2.What’s time , please ?

A 、 it B、the C、this

( )3. read in the sun .

A 、 Please B、Do C、Don’t

( )4. I go to bed ten.

A 、 in B、on C、at

( )5. Can you spell name ?

A 、 you B、your C、he

( )6. Where my shoes ?

A am B、is C、are

( )7. I’m in Class One ,Grade Six .

A a B、the C、x

( )8. Are they . teachers ? ,they are.

A Yes . B、No. C、Sorry .

( )9. “How do you do ? ” “ ”

A I’m fine B、Hello C、How do you do?

( )10. Is that mother ? No ,she is mother .

A my…your . B、your … his . C、you …your.

五、按要求完成句子(每空一词,缩略为词 10分)

1、How are you ?

I’m Thank you .

2、There are five birds in the sky ? (对划线部分提问)

birds are there in the sky ?

3、is , what ,it ,time . (连词成句)

4、Mike is twelve .

How is he ?

5、Can you speak English ?

yes , .

六、阅读短文,判断句子的正误(正确的写T,错的写F)(10分)

My family

My name is Tom . I am an American boy .I am twelve .My father is a worker . My mother is an English teacher .She is a good teacher . The students all like her . My sister Linda and I are in the same school . We are good students.

( )1. My name is Tom .

( )2. I am English .

( )3. Linda is my sister

( )4. Tom and Linda are in the same class .

( )5. My mother is a Chinese teacher .

听力内容:

一、1、JIR 2、tpd 3、late 4、kite 5、four

6、cap 7、plane 8、many 9、ship 10、coat

二、1、5237 2、307 3、8556023 4、930357 5、1380993

三、Waiter: Good morning ! Can I help you?

Girl: yes . I want a shirt ,please.

Waiter: Which one , pink or yellow ?

Girl: A blue one ,please.

Waiter: Here you are?

Girl: How much is it ?

Waiter: Forty-five yuan.

Girl: OK ! I’ll take it . Here is the money .

Waiter: Thank you .

Girl: Goodbye .

小升初英语试题

1。He often__has__(have) dinner at home.

2.Daniel and Tommy__are__(de) in Class One.

3.We__do not watch__(not watch) TV on Monday.

4.Nick __did not go____(not go )to the zoo on sunday.

5.__Do__they__like____( like)the World Cup?

6.What__do____they often__do___(do) on Saturdays?

7.___Do__your parents __read__(read) newspapers every day?

8.The girl___teaches__(teach) us English on Sundays.

9.She and I___take___(take) a walk together every evening.

10.There __is____ (be) some water in the bottle.

12.They__have___(have) the same hobby.

13.My aunt____looks__(look)after her baby carefully.

14.You always_do___(do)your homeworyk well.

15.I_am___(be) ill.

16.She___goes__(go)to school from Monday to Friday.

17.Liu Tao___does___(do)not like English.

18.The boy often __watches____(watch)TV in the evening .

20.--What day __is_(be)it today? --It'sSaturday.

Good Good Study, Day Day Up!

求近期小学六年级英语试卷 有听力 有答案

冀教版六年级上册英语期末试卷含听力材料

听力部分

听录音,选择你听到的单词,填序号。(10分)

( )1、A.dry B.my C.try D.wet

( ) 2. A.holiday B.yesterday C.today D.Saturday

( ) 3. A.these B.there C.those D.here

( ) 4. A.skate B.skates C.ski D.skiing

( ) 5. A.live B.give C.gift D.living

( ) 6. A. sing B.song C.think D.sink

( ) 7. A.ball B.fall C.fell D.mall

( ) 8. A.hotel B.west C. day D.western

( ) 9. A.eat B.eats C. ate D.often

( ) 10. A.day B.date C.today D.way

听录音,选择你听到句子的答语,填序号。(10分)

( )1. A.It’s a 6:00. B.It 6:00. C.It’s 6:00. D.It a 6:00

( ) 2. A.He is siting. B.He is sitting. C.He is sit. D.He sitting.

( ) 3.A.June first. B.September tenth.

C.October first. D.December twenty-fifth.

( ) 4.A.She is walking to the park. B.She is going to walking to the park.

C. She is going to walk to the park. D.She walks to the park.

( ) 5.A.It’s winter. B.It’s spring. C.It’s summer. D.It’s fall.

笔试部分

根据汉意写出正确的单词。(5分)

连指手套 三角形 冰箱 厨房 夏天

根据提示完成句子。(10分)

1、The green pencil is (你的)

2、Danny (想)to learn Chinese.

3、I am (wash) my hands now.

4、Here (come) the school bus.

5、I have many beautiful (连衣裙)。

6、Everyone in the classroom is (quiet)

7、Today is (rain),I have to put on my rain boots.

8、Danny (love) winter very much, because he wants (play) in the snow.

9、Look! They are ( sit) on the couch.

三、选择题。(10分)

1、I would like hamburgers. A.eat B.ate C.eats D.to eat

2、Mum eggs on the stove now. A.cook B.cooks C.cooking D.is cooking

3、Let’s put a circle usually. A.on B.to C.in D.for

4、I am going to play guitar. A.the B.a C.an D./

5、I like the shapes. A. a B.an C.the D.all

6、Is your father a teacher a driver? A.and B.or C.of D.to

7、Let’s some books on the table. A.put B.puts C.to put

8、Everyone in the room supper. A.eat B.eating C.eats

9、Here’s I like to do. A.who B.where C.when D.what

10、 is the temperature? A.How B.What C.What’s D.How’s

四、从B栏中选择A栏相应的答语。(12分)

A B

( )Is it a dish? A.I’m from China.

( ) Is it a dish or a plate? B.It’s a dish.

( )Can you play the piano? C.Three.

( )How’s the weather today? D.It’s rainy.

( )How many children are there? E.Sure, I can.

( )Where are you from? F.Yes, it’s a dish.

五、根据提示补全短文.(20分)

Jenny:I want to you to .

Li Ming: Thank you, Jenny!

Jenny:Yon need to take your shorts and put on your pants.

Li Ming: do I need to my pants.

Jenny: it is cold outside. It's winter.

Li Ming: OK!

Jenny:Can you skate forwards?

Li Ming: I I can.

Jenny:You learn fast, Li Ming!

Li Ming: Thank you, Jenny! I think you are a good teacher. I want to to ,too.

六.猜一猜, 将正确的词语写在横线上. (8分)

1.You take it on a rainy day. If you forgot it, you will get wet. It is an .

2. This is a season. It's warm and rainy. The flowers bloom. It is .

3.It's a man. It makes with snow. It's a .

4.It's a kind of vegetables. It's round. When you cut it. It can hurt your eyes.It's an (carrot, onion, peas)

七. 阅读短文, 判断正误,正确的写T, 错误的写F.(5分)

It's October seventh. The season is fall. The weather is sunny, but cool. The temperature is about 17 degrees. The pupils (小学生) of No.12 School have no lessons. They are in the park. The park is beautiful and large.There are many trees and flowers in it. There is a river and a hill in it, too. Some girls are under a big tree. They are singing and dancing. Tom and Jack are sitting beside the river. They are drawing. Kate is there,too. She is looking at the fish in the river. Look, there is an apple in Rose's hand. She is eating it. They are happy.

( )1. It's a cold day, today.

( )2. The pupils are in the classroom.

( )3.Kate is looking the fish.

( )4.The park is small.

( )5.They are having a good time.

八.写作. (5分)

以My favourite season 为题, 写一段话.

1.书写规范, 语句通顺. 2.不少于五句话.

听力材料

一、1、A.dry 2. B.yesterday 3. B.there 4. A.skate 5. C.gift

6. D.sink 7. A.ball 8. D.Western

9. C. ate 10. C.today

二、听录音,选择你听到句子的答语,填序号。(10分)

( C )1. What time is it now?

( B ) 2. What is he doing?

( D ) 3.When is Christams?

( C ) 4.What is she going to do?

( A ) 5.The weather is cold and snowy. What season is it?

三、 4 3 5 1 2

We make snowmen in China. First,we make a big ball of snow. Then we make another snowball. This one is smaller than the first. We make another small snowball. We put it on top. Let's make a face on the snowman. This carrot is his nose. I have some little rocks for his mouth and eyes.I think he's wonderful.

TAG: 英语听力